Programma

Healthy Food Congress 2017

8 september 2017

World Forum, Den Haag

Een inspirerend congres over actuele onderwerpen met betrekking tot gezonde voeding;
Waar staan we en waar willen we naar toe?
Unieke samenwerking tussen wetenschappers, zorgprofessionals, innovators en professionals in groente- en fruitproducten.

Voertaal congres: Engels

09.00 Ontvangst en registratie
09.30 Opening door  Hella Hueck, dagvoorzitter
09.45 De eerste 1000 dagen
9.45-10.00 ‘Het  belang  van voeding in de eerste levensfase om een gezonde toekomst op te bouwen’
Prof. dr. T. J. Roseboom, Amsterdam Medisch Centrum
10.00-10.15 ‘Gezonde voeding in de pre-conceptie-fase : gezond zaad en vitale eicellen’
Prof. dr. R.P.M. Steegers-Theunissen,  Erasmus MC Rotterdam
10.15-10.30 ‘Voeding in de eerste levensjaren: bouwen aan de toekomst’
Prof. dr. R. van Elburg, Amsterdam Medisch Centrum
10.30-10.45 ‘Hoe kunnen we de voeding in de eerste levensfase verbeteren?’
Dr. M. Barker, Associate Professor Psychology, University Southampton, UK
10.45-11.00 Interactieve discussie
11.00 Gezonde break
11.30 ‘Best practices’ die de gezondheid bevorderen
11.30-11.50 ‘Voldoening van gezond eten, vanaf de start van het geven van aanvullende vaste voeding’
Dr. S. Nicklaus, Research Director at INRA, French National Institute of Agricultural Research   
11.50-12.00 ‘Voedingslessen op scholen: een gezonde maaltijd?’
Drs. J. Zwart van Kessel, Manager Steunpunt Smaaklessen, Wageningen University
12.00-12.10 ‘De snelweg richting gezondheid: Hoe impulsief gedrag kan leiden tot gezonde voedingskeuzes’
Prof.Dr. E.W.M.L.de Vet, Wageningen University & Research
12.10-12.20 ‘Slim – levensstijl interventies tegen diabetes type 2’
Prof. Dr. Ir. E.J.M. Feskens, Professor in Voeding en gezondheid gedurende de levenscyclus, Wageningen University
12.20-12.30 Interactieve discussie
12.30-12.45 4 korte pitches: best practice winnaar
12.45 Gezond lopend buffet
13.45 Gepersonaliseerde voeding: welke weg naar de toekomst?
13.45-13.50 Introductie op het onderwerp
N. Clabbers, TNO
13.50-14.05 ‘De NOURISHING beleidsmethode – het belang van overheidsbeleid om gezond eten te stimuleren’
L. Codling, Head of Policy & Public Affairs World Cancer Research Fund International  (London)
14.05-14.20 ‘Meten van de gezondheid voor persoonlijk advies’
Dr. Ir. B. van Ommen, TNO
14.20-14.35 ‘Persoonlijke leefstijl interventie voor diabetes type 2’
Drs. T. de Weijer, Huisarts en Voorzitter Vereniging Arts en Voeding
14.35-14.50 ‘De gezonde stad: succesfactoren en valkuilen bij een algemene aanpak’
Prof. J. Seidell, University of Amsterdam
14.50-15.00 Discussie
15.00 S(pr)(m)aakwater
15.30 Food trends, food design, innovaties
15.30- 16.00 ‘De impact van smaak, gezondheid en prijs op de keuze voor groenten en fruit’
Dr. J. L. Stanton, Professor of Food Marketing, Founding Editor, Journal of Food Products Marketing (retired), Contributing Editor, Food Processing magazine, Member European Retail Academy Hall of Fame. Saint Joseph’s University
16.00-16.15 Nudging en food design’
B. Hutten, CEO Van Hutten Catering, Founder ‘De Verspillingsfabriek’
16.15-16.30 ‘Het begint met gastvrijheid en eindigt met curatie: Food for care’
Drs. H. Kivits, General Director Van den Boer Group, The Netherlands
16.30-16.45 ‘Richting het gezondste restaurant van de wereld’
R. Baan, tuinder, CEO Koppert Cress
16.45 Conclusies en afsluiting
17.00-18.00 Einde met na afloop een borrel