Healthy Food Congress 2017
8 september 2017 vond het Healthy Food Congress plaats in het World Forum in Den Haag. Een inspirerend congres over actuele onderwerpen met betrekking tot gezonde voeding; Waar staan we en waar willen we naar toe? Het congres is een unieke samenwerking tussen wetenschappers, zorgprofessionals, innovators en professionals in groente- en fruitsector.
Lees hier een artikel over het verloop van de dag: “Van een Gezonde leefstijl heb je je hele leven plezier”.
Foto’s
Zie hier de foto’s die gemaakt zijn tijdens het congres.
Presentaties
Bekijk alle presentaties hier.
Het programma van 8 september 2017
09.00 |
Ontvangst en registratie |
09.30 |
Opening door Hella Hueck, dagvoorzitter
|
09.45 |
De eerste 1000 dagen
|
|
9.45-10.00 ‘Het belang van voeding in de eerste levensfase om een gezonde toekomst op te bouwen’
Prof. dr. T. J. Roseboom, Amsterdam Medisch Centrum |
10.00-10.15 ‘Gezonde voeding in de pre-conceptie-fase : gezond zaad en vitale eicellen’
Prof. dr. R.P.M. Steegers-Theunissen, Erasmus MC Rotterdam |
10.15-10.30 ‘Voeding in de eerste levensjaren: bouwen aan de toekomst’
Prof. dr. R. van Elburg, Amsterdam Medisch Centrum |
10.30-10.45 ‘Hoe kunnen we de voeding in de eerste levensfase verbeteren?’
Dr. M. Barker, Associate Professor Psychology, University Southampton, UK |
. |
|
11.00 |
Gezonde break
|
11.30 |
‘Best practices’ die de gezondheid bevorderen
|
|
11.30-11.50 ‘Voldoening van gezond eten, vanaf de start van het geven van aanvullende vaste voeding’
Dr. S. Nicklaus, Research Director at INRA, French National Institute of Agricultural Research |
11.50-12.00 ‘Voedingslessen op scholen: een gezonde maaltijd?’
Drs. J. Zwart van Kessel, Manager Steunpunt Smaaklessen, Wageningen University |
12.00-12.10 ‘De snelweg richting gezondheid: Hoe impulsief gedrag kan leiden tot gezonde voedingskeuzes’
Prof.Dr. E.W.M.L.de Vet, Wageningen University & Research |
12.10-12.20 ‘Slim – levensstijl interventies tegen diabetes type 2’
Prof. Dr. Ir. E.J.M. Feskens, Professor in Voeding en gezondheid gedurende de levenscyclus, Wageningen University |
12.20 Pitches
Vegetarisch concept voor baby’s – Sjoerd Jochems, Gipmans
Het ontdekken van nieuwe smaken in een kinderdagverblijf – Madaga, Great Little Foods & Smallsteps |
. |
|
12.45 |
Gezond lopend buffet
|
13.45 |
Gepersonaliseerde voeding: welke weg naar de toekomst? |
|
13.45-13.50 Introductie op het onderwerp
N. Clabbers, TNO |
13.50-14.05 ‘De NOURISHING beleidsmethode – het belang van overheidsbeleid om gezond eten te stimuleren’
L. Codling, Head of Policy & Public Affairs World Cancer Research Fund International (London) |
14.05-14.20 ‘Meten van de gezondheid voor persoonlijk advies’
Dr. Ir. B. van Ommen, TNO |
14.20-14.35 ‘Persoonlijke leefstijl interventie voor diabetes type 2’
Drs. T. de Weijer, Huisarts en Voorzitter Vereniging Arts en Voeding |
14.35-14.50 ‘De gezonde stad: succesfactoren en valkuilen bij een algemene aanpak’
Prof. J. Seidell, University of Amsterdam |
. |
|
15.00 |
S(pr)(m)aakwater |
15.30 |
Food trends, food design, innovaties |
|
15.30- 16.00 ‘De impact van smaak, gezondheid en prijs op de keuze voor groenten en fruit’
Dr. J. L. Stanton, Professor of Food Marketing, Founding Editor, Journal of Food Products Marketing (retired), Contributing Editor, Food Processing magazine, Member European Retail Academy Hall of Fame. Saint Joseph’s University |
16.00-16.15 ‘Nudging en food design’
B. Hutten, CEO Van Hutten Catering, Founder ‘De Verspillingsfabriek’ |
16.15-16.30 ‘Het begint met gastvrijheid en eindigt met curatie: Food for care’
Drs. H. Kivits, General Director Van den Boer Group, The Netherlands |
16.30-16.45 ‘Richting het gezondste restaurant van de wereld’
R. Baan, tuinder, CEO Koppert Cress |
|
16.45 |
Conclusies en afsluiting |
17.00-18.00 |
Einde met na afloop een borrel |