Healthy Food Congress 2019

Op vrijdag 5 april 2019 vond in de Expozaal van het Beatrixgebouw in Utrecht het 5e Healthy Food Congress plaats. Dit lustrum vond tegelijk plaats met het succesvolle Congres Arts & Leefstijl. Lees hieronder meer informatie.

Uniek congres in het teken van groenten en fruit

De gehele voedingstuinbouwketen is welkom tijdens het Healthy Food Congress op vrijdag 5 april 2019 in de Expozaal van het Beatrixgebouw in Utrecht. Tegelijkertijd vindt het Congres Arts & Leefstijl plaats, dat wordt bezocht door ca. 1.000 artsen en diëtisten. Hoewel beide congressen een eigen doelgroep en programma hebben, zijn er veel contactmomenten waarbij er interactie is tussen de deelnemers om elkaar te inspireren.

Programma

09.00 Ontvangst
09.30 Opening
09.40
  9.40-10.10 Dr.Koen Joosten (kinderarts EMC-Sophia Kinderziekenhuis)
‘Krachten bundelen: Historie Healthy Food Congress en het belang van samenwerking tussen twee sectoren’
10.10-10.50 Jac Orie (schaatscoach)
‘Het belang van gezonde voeding bij topprestaties’
10.50-11.20  Peter Jens (andersdenker)
‘Groenten geven meer inhoud: efemeralisatie’
11.20 Gezonde break & leefstijlmarkt
   
12.00
  12.00-12.25 Anne Slotegraaf (projectleider Alliantie Voeding in de Zorg)
Voeding(sadvies) in de zorg – voor gezondere keus door de patiënt
Keuzeprogramma
12.30
  12.30-13.15 Dr. ir. Herman Peppelenbos (lector Groene Gezondheid HAS Hogeschool)
Workshop Gezond en lekker eten met ouderen; wat kan er beter?
12.30-13.15 Wilco van den Berg (beleidsmedewerker marktanalyse & rapportage GroentenFruit Huis)
Workshop data in Food Service
12.30-13.30 Commerciële en beleidsmatige experts Albert Heijn
Nieuwe kansen op het gebied van gezonde voeding
13.30 Lunch & leefstijlmarkt
   
14.40 
  14.40-15.35   Anton van Gelder (van Gelder Nederland) en Joris Heijnen (Greendish)
Workshop Hoe kan je als voedselaanbieder gezond en duurzaam eten bevorderen?
14.40-15.35   Steffi Haazen (Diëtiste, Dr. GoodFood)
Hoe kan je het beste het gesprek over proactieve gezondheid (groenten en fruit) aangaan ? … Wat werkt wel wat werkt niet ?
14.40-15.35   Natasja van der Lely (Vers+)
Workshop Groente als interventie voor een gezonde leefstijl
15.35  Pauze & leefstijlmarkt
  16.00-16.30  Rob Baan (Koppert Cress)
Stappen naar verdere samenwerking
16.30 Borrel  &  Leefstijlmarkt  
17.25Afsluitend cabaret

Verbinden, groeien én inspireren