Organisatie

Het GroenteCongres wordt georganiseerd door de Stichting Food for a better lifestyle. Deze stichting is ontstaan vanuit de samenwerking tussen de groente- en fruitsector en het platform Gezonde Voeding 0-4 jarigen.

Binnen de gezondheidszorg erkennen steeds meer artsen de kracht van groenten eten. Daarom organiseerde het platform Gezonde Voeding 0-4 jarigen in 2013 het Nationale Groentecongres. Het Platform wordt voorgezeten door kinderarts Koen Joosten van Erasmus MC. De overige leden vertegenwoordigen het Voedingscentrum, Amsterdam Medisch Centrum (AMC), Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Kinder- en Dieetvoedingsmiddelen (VNFKD) en TNO.

In Westland werd in datzelfde jaar op initiatief van Gemeente Westland en een aantal Westlandse bedrijven waaronder Koppert Cress en Best Fresh Group het nationaal Voedingsdebat georganiseerd.

Begin 2014 kwamen beide partijen bij elkaar en besloten gezamenlijk een GroenteCongres te organiseren en om de voedingstuinbouw en de gezondheidszorg met elkaar in contact te brengen. Het resultaat is een gevarieerd en afwisselend congres in 2015 met voor ieder wat wils. In 2016 werd de Groente-TOP georganiseerd. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang voor het Healthy Food Congress dat zal plaatsvinden op 8 september 2017.

 

Partners Healthy Food Congress.